Ansök
nu
Dela
tjänsten

Ansvarig fastighetsutvecklare/ projektledare

Arbetsgivare:

Statens Bostadsomvandling

Ort:

Örebro

Sista ansökningsdag:

2022-11-18

Om företaget

Sbo, Statens Bostadsomvandling AB har kapital och erfarenhet av att bygga om befintliga fastigheter i rätt lägen och möta seniorernas behov och efterfrågan på moderna bostäder. Vi medverkar till och förstärker en positiv utveckling lokalt, där få andra aktörer investerar i tillräcklig omfattning.

Investeringar i nya bostäder handlar om värdeskapande, att skapa samhällsnytta för kommuner med svag bostadsmarknad. Vårt särskilda samhällsuppdrag möjliggör för oss att ge stöd genom att investera i större ombyggnationer av fastigheter. För även om fastighetens marknadsvärde är lägre än ombyggnadskostnaden är Sbo:s insatser lönsamma för den mindre kommunen och samhället i stort. Det handlar om att skapa fler attraktiva moderna lägenheter för seniorer med närhet till service och handel. Fler seniorer hittar ett boende att flytta till, och kan delta i samhällslivet, och husen de lämnar blir tillgängliga för nya familjer. Energiförbrukningen halveras i fastigheten. Det är ett betydelsefullt samhällsuppdrag som skapar framtidstro och det sker i nära samarbete med kommunen och dess bostadsbolag.

Läs mer på www.sbo.se

Ditt uppdrag

Som ansvarig fastighetsutvecklare/projektledare hos oss ansvarar du för att planera och genomföra, att du bidrar och medverkar genom hela Sbo´s utvecklingsprocess från idéskapande till färdigställande.

Vi på Sbo agerar i en roll som framtida fastighetsägare och hyresvärd. Du kommer att vara aktiv i såväl tidiga utredningsskeden som projektuppstart fram till överlämnade. Vi arbetar alltid mycket i nära samarbete med respektive kommun.
Du är den sakkunniga och den som från vår sida ger relevant information, hanterar och leder processen. Det innefattar bland annat omvärldsbevakning, att planera och följa upp, kalkylera, ta fram förfrågningsunderlag samt genomföra LOU-upphandlingar. Du är även närvarande vid ombyggnationer och besiktningar.

I rollen som fastighetsutvecklare/projektledare ansvarar du också för respektive projekts ekonomi samt bär ansvar för kvalitet.
Andra arbetsuppgifter är att arbeta med upphandling av konsulter, entreprenörer, likväl som du gör leverantörsbedömningar mm. Som Du säkert inser kommer du att ha många kontaktytor där du är ansvarig för att samverkan med interna samt externa aktörer fungerar på ett förtroendefullt sätt. Du motiveras av att vara en realtionsskapande doer som ser till att gemensamt framtagen projektidé når hela vägen fram.

Du ser till att projektorganisationen arbetar enligt den fastslagna processen och svarar även för de tidsmässiga och tekniska delarna i projekten. Uppdraget som fastighetsutvecklare/projektledare innebär också att upprätta risk- och möjlighetsanalyser samt att ta ansvar för att lagstiftningen följs vid utredning, planering och genomförande.

Du är direkt underställd VD i vår till antalet lilla organisation, där du har en central nyckelroll. I din nyckelroll medverkar du till att skapa lokala mervärden, vilket handlar om att med känsla och lyhördhet balansera god ekonomisk hushållning och samhällsnytta.

Tidigare erfarenheter

 • För att lyckas i rollen har du en flerårig, gedigen erfarenhet från bygg- och/eller fastighetsbranschen där du har projektlett ombyggnadsprojekt
 • Goda kunskaper i programarbete, kalkylering, budgetering och fastighetsekonomi
 • Du har erfarenhet och en god förståelse av arbete i en politisk styrd verksamhet
 • Du har en utbildning inom samhällsbyggnad-, byggteknik eller annan relevant akademisk utbildning
 • Du har erfarenhet av förhandlingar och en bred erfarenhet av att konkret arbeta med upphandlingar enligt LOU, såväl som beställare som entreprenör/utförare och har även en gedigen teknisk kompetens inom byggprocesser
 • Du har erfarenhet att jobba kommunikativt med innehåll i digitala medier
 • Du uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på svenska
 • Körkort är ett krav

Vem är du?

 • Du behöver ha ett stort, genuint engagemang för samhällsnyttan och du brinner för att skapa mervärde på svaga bostadsmarknader i hela sverige för individ, kommun, samhälle.
 • Du har en stark drivkraft, stimuleras av att samarbeta i projektgrupp tillsammans med en kommun, och har förmågan att fånga kundernas behov på ett affärsmässigt hållbart sätt och du inger förtroende, vilken är nyckeln till vår framgång.
 • Du har ett helhetsperspektiv, ett tydligt resultatfokus och du är lösningsorienterad.
 • Du har ordning och reda, dokumenterar, driver på ett strukturerat sätt när du leder mot uppsatta mål och styr med uppföljning, återkoppling och tydliga processer.
 • Du är prestigelös, ansvarsfull, samarbetsvillig med en stor portion social kompetens.
 • Du har empati, inlevelse och ett intresse för äldre personers olika situationer.
 • Du motiveras av att själv söka fram information, omsätta den till konkreta handlingar och hållbar samhällsnytta.

Du kommer att vara placerad i Örebro, rollen som fastighetsutvecklare/projektledare kräver resor i tjänsten ett par tre dagar i månaden, vilket ibland innebär övernattning för att besöka kommuner och besikta fastigheter.

Känner du dig träffad och vill anta utmaningen?

Du kanske har frågor om rollen? Då är du välkommen att ringa Åsa Quarfordt, rekryteringskonsult på Best Bemanning & Rekrytering på telefon 070-618 0675. Din ansökan med personligt brev och din CV vill vi ha snarast, dock senast 16/11 2022.

Ansök
nu

Arbetsgivare:

Statens Bostadsomvandling

Ort:

Örebro

Sista ansökningsdag

2022-11-18

Spara
annons

Vi skickar ett mail och påminner dig om att ansöka. Genom att spara annonsen godkänner du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med GDPR

Ange en giltig e-postadress
Spara Annons

Tipsa
om tjänsten

Känner du någon som skulle passa perfekt för den här tjänsten? Tipsa om den personen - om tipset leder till en anställning kommer du att få en iPad Mini som belöning! Tips skickar du enkelt via sms/e-post.

Genom att tipsa om tjänsten godkänner du att personuppgifterna behandlas i enlighet med GDPR

Tipsa

Intresserad av
liknande tjänster?

Registrera dig här för att få information om liknande lediga tjänster direkt till din mail!

Ange en giltig e-postadress
Skicka

Ansök
redan nu!

Urval sker löpande, så vänta inte med din ansökan!

Ansök nu!

Ansvarig
rekryterare

Namn:

Åsa Quarfordt

Telefonnummer:

019-12 60 49

E-post:

asa.quarfordt@bestbemanning.nu

Företag:

Best Bemanning & Rekrytering

Information
Spara annons
Ansök nu
Till toppen