Ansök
nu
Dela
tjänsten

CFO/Business Controller till ett tillväxtföretag

Arbetsgivare:

AB Mälarplast

Ort:

Eskilstuna

Sista ansökningsdag:

2023-08-31

Om företaget

Mälarplast är ett familjeföretag som funnits i Eskilstuna sedan 1972. Vi är ett tillväxtföretag som inom kort kommer att ha ytterligare ett systerbolag i Belgien.

Vår personal blir kvar länge inom företaget vilket är ett gott tecken på en bra arbetsplats. Här har du chansen att utveckla dig själv och din tjänst. Mälarplast är stolt sponsor till olika föreningar och organisationer i vårt närområde.

Vi är Sveriges grönaste plastföretag.

Mälarplast är en komplett leverantör av miljö- och kundanpassade plasttekniska lösningar. Vi arbetar snabbt och anpassar vår leverans till kundens behov och önskemål – allt från att ”bara” leverera en plastdetalj till kompletta, färdigpackade systemlösningar. Med korta ledtider och en leveranssäkerhet på närmare 100% är vi ledande i vår bransch.

Vi är dessutom en av få underleverantörer som bearbetar både termo- och härdplaster genom såväl formsprutning som formpressning. Vi har en komplett egen konstruktions- och formverktygsavdelning. Det ger oss en unik förmåga att lösa kundernas behov. Genom en gedigen kunskap inom företaget, en bred maskinpark och ett stort nätverk av samarbetspartners hittar vi bästa lösningen för varje produkt.

Mälarplast nöjda kunder finns både bland stora globala företag som ABB, Bombardier, SAS och Volvo till mindre ensamföretagare och innovatörer.

På Mälarplast arbetar vi ständigt med förbättringar inom miljöområdet. Därför är vi sedan många år tillbaka certifierade enligt ISO 14001:2015

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Vi söker en person som vill vara delaktig i vår framtida tillväxt. I rollen som CFO/Business Controller är du övergripande ansvarig för bolagets ekonomi. Du följer upp företagets finansieringar, likviditetsflöden, valutahantering och nyckeltalsuppföljning. Du är företagets kontakt till banker, försäkringsbolag, revisorer och juridiska rådgivare.

Du arbetar löpande med budgetering, prognosprocesser och inköpsstyrning. Du ansvarar över årsvisa tjänster såsom bokslut och årsredovisning. Att upprätta prognoser är en del av din vardag precis som budgetuppföljning och lönsamhetsuppföljning.

Med vår organiska tillväxt samt förvärvet av ett belgiskt bolag, innebär det att vi får högre krav på oss, t.ex. koncernredovisning. Vår VD arbetar aktivt med våra kunder och externa kontakter, du som CFO/Business Controller har fokus på vår interna utveckling och potential.

Din profil

Vi ser gärna att du har arbetat i liknande roll, gärna med erfarenhet från tillverkande bolag. Du kan också ha arbetat inom revision- och redovisningsbranschen, med kunder inom tillverkning. I den roll krävs relevant akademisk utbildning inom ekonomi eller relevant erfarenhet.

Du har en analytisk förmåga, du gillar kalkyleringar, uppföljningar och du har ett resultatfokus. Denna roll ingår i ledningsgruppen där vi löpande gör uppföljningar och tar strategiska beslut om framtiden. Det är meriterande om du tidigare har infört processer eller har vana att agera projektledare som sätter upp tydliga ekonomiska mål och tidsplaner.

Du har ytterligare en person som arbetar inom ekonomi på bolaget, som du har personalansvar för. I frånvaron av VD, träder du in som operativ platschef.

Vi erbjuder en roll där du själv kan påverka företagets utveckling. Dina personliga egenskaper är viktiga för oss, vi vill att du är en i laget och stöttar upp verksamheten. I verksamheten arbetar vi i MPS-systemet Monitor. Det är meriterande om du arbetat i Monitor eller annat MPS-system.

Ansök
nu

Arbetsgivare:

AB Mälarplast

Ort:

Eskilstuna

Sista ansökningsdag

2023-08-31

Spara
annons

Vi skickar ett mail och påminner dig om att ansöka. Genom att spara annonsen godkänner du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med GDPR

Ange en giltig e-postadress
Spara Annons

Intresserad av
liknande tjänster?

Registrera dig här för att få information om liknande lediga tjänster direkt till din mail!

Ange en giltig e-postadress
Skicka

Ansök
redan nu!

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen in med din ansökan redan nu.

Ansök nu!

Ansvarig
rekryterare

Namn:

Sofie Andersson

Telefonnummer:

+46721454374

E-post:

sofie.andersson@bestbemanning.nu

Företag:

556786-7352

Information
Spara annons
Ansök nu
Till toppen