Ansök
nu
Dela
tjänsten

Controller till Nordkalk

Arbetsgivare:

Nordkalk

Ort:

Köping

Sista ansökningsdag:

2023-01-29

Om företaget

Nordkalk presenterar stolt Björka Mineral AB som det senaste tillskottet i koncernen. Björka är experter på vit dolomit. Deras produkter, inriktade mot byggsektorn, sträcker sig även till jordbruk och miljö. Med anläggningar i Glanshammar, Sala och Larsbo, är Glanshammars anläggning känd för sin underjordiska gruvdrift. I företaget är sammanlagt ca 50 personer anställda i både brytning och produktion.

Nordkalk är en ledande leverantör i Nordeuropa av kalkstensbaserade produkter. De erbjuder nödvändiga råmaterial till ett stort antal industrier, såsom pappers- och cellulosaindustrin, stål- och gruvindustrin samt bygg- och kemiindustrin. Deras lösningar bidrar till renare luft och vatten liksom en ökad produktivitet inom lantbruket. Med värderingar som öppenhet, rättvisa, anspråkslöshet, tillit och respekt – vägleds personalstyrkan tillsammans mot gemensamma mål. Företaget fokuserar på att skapa en bra och säker arbetsplats, på att producera säkrade råvarureserver samt att kontinuerligt förbättra sin verksamhet över tid. Nordkalk har produktion på mer än 20 orter i Östersjöregionen, Centraleuropa, Norge och Turkiet.

Vi söker en erfaren och kvicktänkt person som älskar siffror

Nu när Nordkalks finansiella team i Sverige är i behov av ökad kapacitet ger detta dig med flerårig erfarenhet en chans att komma in i ett spännande industriföretag bland stenhårda proffs med verksamhet på flera orter i Sverige samt ett antal länder i Europa.

I din roll som Controller på Nordkalk är du en del i finansteamet och rapporterar direkt till Överordnad Finansdirektör för norra Europa, som finns i Finland. Du kommer därmed ha kollegor i Sverige, Finland och några andra länder i norra Europa. På plats i Köping har du en kollega i ditt team som arbetar med liknande arbetsuppgifter. Ditt ansvarsområde kommer bli de produktionsorter som tillhör affärsområdet Mainland Sverige.

Arbetsuppgifterna kommer främst bestå av planerande aktioner inför framtida affärsbeslut för de produktionsorter du ansvarar över. Du kommer bland annat genomföra månatliga rapporter och analyser i diverse olika system, kontrollera budget, göra investeringskalkyler, kontrollera inkommande fakturor i förhållande till leveranser. Dessutom kan det förekomma snabba önskemål från de brittiska ägarna att du skall genomföra efterfrågade prognoser och andra ad hoc - rapporter.

Arbetet inkluderar också medverkan i flera olika projekt och kräver mycket självständigt tänkande. Du behöver också ha förmågan att förstå och hantera flertalet olika mjukvaruprogram, framför allt Microsoft Excel.

Kvalifikationer

För att klara av rollen som Controller på Nordkalk tror vi att du har följande med dig i ”bagaget”:
  • Universitetsexamen inom ekonomi eller motsvarande kunskaper tack vare arbetslivserfarenheter
  • Flera års erfarenhet av liknande uppgifter, gärna inom industriföretag
  • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska
  • God samarbetsförmåga
  • God siffernoggrannhet och god förmåga att arbeta i – och lära sig olika system
  • Stresstålighet med en förmåga att arbeta flexibelt och självständigt inom teamet

Rent personligt

I rollen som Controller behöver du som person ha en förmåga att anpassa dig till förändringar. Du behöver vara trygg i dina kunskaper, vara stresstålig då du kan komma att behöva arbeta med korta deadlines. Eftersom du kommer ingå i ett team är det viktigt att du har god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt inom teamet.

Är du en kvicktänkt och adaptiv person som kan bidra med nya intressanta perspektiv till finansteamet på Nordkalk, tveka inte att söka tjänsten!

Känner du dig träffad och villig att anta utmaningen? Eller har du kanske frågor? Då är du välkommen att ringa till rekryteringskonsult Alexander Björklund på telefon 079-065 58 99, på Best Bemanning & Rekrytering som arbetar med den här tillsättningen för Nordkalks räkning. Vi vill få in ditt personliga brev och din CV på både svenska och engelska, så snart du bestämt dig för att söka.

Ansöker gör du på www.bestbemanning.nu/lediga-jobb

Vi vill ha din ansökan snarast, dock senast den 29/1 2023. Urval kan komma att ske under ansökningsperioden.

Ansök
nu

Arbetsgivare:

Nordkalk

Ort:

Köping

Sista ansökningsdag

2023-01-29

Spara
annons

Vi skickar ett mail och påminner dig om att ansöka. Genom att spara annonsen godkänner du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med GDPR

Ange en giltig e-postadress
Spara Annons

Tipsa
om tjänsten

Känner du någon som skulle passa perfekt för den här tjänsten? Tipsa om den personen - om tipset leder till en anställning kommer du att få en iPad Mini som belöning! Tips skickar du enkelt via sms/e-post.

Genom att tipsa om tjänsten godkänner du att personuppgifterna behandlas i enlighet med GDPR

Tipsa

Intresserad av
liknande tjänster?

Registrera dig här för att få information om liknande lediga tjänster direkt till din mail!

Ange en giltig e-postadress
Skicka

Ansök
redan nu!

Vi går igenom kandidater, gör urval och genomför intervjuer löpande under annonseringen, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Ansök nu!

Ansvarig
rekryterare

Namn:

Alexander Björklund

Telefonnummer:

079-065 58 99

E-post:

alexander.bjorklund@bestbemanning.nu

Företag:

Best Bemanning & Rekrytering

Information
Spara annons
Ansök nu
Till toppen