Ansök
nu
Dela
tjänsten

HR-chef till Nordkalk

Arbetsgivare:

Nordkalk

Ort:

Köping

Sista ansökningsdag:

2022-11-17

Om företaget

Nordkalk presenterar stolt Björka Mineral AB som det senaste tillskottet i koncernen. Björka är experter på vit dolomit. Deras produkter, inriktade mot byggsektorn, sträcker sig även till jordbruk och miljö. Med anläggningar i Glanshammar, Sala och Larsbo, är Glanshammars anläggning känd för sin underjordiska gruvdrift. I företaget är sammanlagt ca 50 personer anställda i både brytning och produktion.

Nordkalk är en ledande leverantör i Nordeuropa av kalkstensbaserade produkter. De erbjuder nödvändiga råmaterial till ett stort antal industrier, såsom pappers- och cellulosaindustrin, stål- och gruvindustrin samt bygg- och kemiindustrin. Deras lösningar bidrar till renare luft och vatten liksom en ökad produktivitet inom lantbruket. Med värderingar som öppenhet, rättvisa, anspråkslöshet, tillit och respekt – vägleds personalstyrkan tillsammans mot gemensamma mål. Företaget fokuserar på att skapa en bra och säker arbetsplats, på att producera säkrade råvarureserver samt att kontinuerligt förbättra sin verksamhet över tid. Nordkalk har produktion på mer än 20 orter i Östersjöregionen, Centraleuropa, Norge och Turkiet.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Nu när Nordkalks Sverige-chef inom HR, efter flertalet år väljer att gå till annan sysselsättning söker vi hennes efterträdare. Detta ger dig med flerårig erfarenhet en chans att komma in i ett spännande industriföretag bland stenhårda experterna med verksamhet på flera orter i Sverige samt ett antal länder i Europa.

Som HR-Chef för Nordkalk i Sverige är du en del av HR-ledningsgruppen och rapporterar till HR-och Kommunikationschef i Finland. Du har kollegor i Finland, Estland och Polen. På plats i Köping har du en kollega i ditt team som arbetar med HR-frågor samt löner.

Som HR-Chef på Nordkalk är det du som driver och ansvarar för HR-ledning och HR-utveckling i Sverige, utifrån företagets övergripande strategi. Det här är en omväxlande roll som passar dig som uppskattar både långsiktiga strategiska uppgifter i kombination med operativa uppgifter.

Du driver och implementerar processer och projekt som berör ditt ansvarsområde.

I rollen som HR-Chef kommer du att ha många kontakter både internt och externt.
HR-funktionen är en central stödfunktion, samtidigt en styrande funktion inom många HR-relaterade frågor. Du behöver ha förmågan att bygga ett starkt förtroende för HR-funktionen generellt internt i bolaget samt bygga relationer med fackliga parter på alla nivåer. Övriga externa samarbetspartners kan te x vara, företagshälsovård, myndigheter och utbildningspartners.

Du kommer arbeta nära chefer i Sverige samt funktionschefer i Finland, för att lyssna in, stötta och utmana i stora som små frågor, med beslutshorisont från här och nu till några år framåt.

För att klara av rollen som HR-Chef Sverige tror vi att du har följande med dig i ”bagaget”:

  • Magisterexamen eller motsvarande kunskaper tack vare arbetslivserfarenheter
  • Flera års erfarenhet av HR-ledning från industriföretag
  • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska
  • God samarbetsförmåga
  • Goda kunskaper i arbetsrätt, regelverk och olika förekommande kollektivavtal samt bred erfarenhet av tillämpning av dessa.
  • Erfarenhet av att arbeta med löneförhandlingar och belöningsfrågor.
  • Förhandlingsvana och erfarenhet av förhandlingsprocesser

Rent personligt

I rollen som HR chef behöver du kunna resa till våra olika produktionsorter i Sverige och vid behov till andra Nordkalkländer

För att klara rollen bör du vara lugn och trygg i din kompetens. Du har förmågan att ”tänka efter före” för att förstå konsekvenser av ett beslut.

Eftersom Du kommer att ha en betydelsefull roll mot alla nivåer i organisationen är det viktigt att din kommunikation är tydlig och konstruktiv. Med din kunskap och erfarenhet bidrar du med att vara ett stöd till våra chefer och medarbetare. Som person är du prestigelös, lösningsorienterad, analytisk och ser möjligheter i förändringar. Du trivs i en miljö där det händer mycket, du är strukturerad och har en god förmåga att prioritera bland dina arbetsuppgifter.

Känner du dig träffad och villig att anta utmaningen? Eller har du kanske frågor?
Då är du välkommen att ringa till rekryteringskonsult Åsa Quarfordt på telefon 070-618 06 75 alt till Alexander Björklund på telefon 079-065 58 99 på Best Bemanning & Rekrytering som arbetar med den här tillsättningen för Nordkalks räkning.

Vi vill få in ditt personliga brev och din CV på både svenska och engelska, så snart du bestämt dig för att söka.
Ansöker gör du på www.bestbemanning.nu/lediga-jobb
Vi vill ha din ansökan snarast, dock senast den 17/11 2022. Urval kan komma att ske under ansökningsperioden.

Ansök
nu

Arbetsgivare:

Nordkalk

Ort:

Köping

Sista ansökningsdag

2022-11-17

Spara
annons

Vi skickar ett mail och påminner dig om att ansöka. Genom att spara annonsen godkänner du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med GDPR

Ange en giltig e-postadress
Spara Annons

Tipsa
om tjänsten

Känner du någon som skulle passa perfekt för den här tjänsten? Tipsa om den personen - om tipset leder till en anställning kommer du att få en iPad Mini som belöning! Tips skickar du enkelt via sms/e-post.

Genom att tipsa om tjänsten godkänner du att personuppgifterna behandlas i enlighet med GDPR

Tipsa

Intresserad av
liknande tjänster?

Registrera dig här för att få information om liknande lediga tjänster direkt till din mail!

Ange en giltig e-postadress
Skicka

Ansök
redan nu!

Vi går igenom kandidater, gör urval och genomför intervjuer löpande under annonseringen, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Ansök nu!

Ansvarig
rekryterare

Namn:

Åsa Quarfordt

Telefonnummer:

070-618 06 75

E-post:

asa.quarfordt@bestbemanning.nu

Företag:

Best Bemanning & Rekrytering

Ansvarig
rekryterare

Namn:

Alexander Björklund

Telefonnummer:

079-065 58 99

E-post:

alexander.bjorklund@bestbemanning.se

Företag:

Best Bemanning & Rekrytering

Information
Spara annons
Ansök nu
Till toppen