Redovisningsansvarig

Ansök
nu
Dela
tjänsten

Redovisningsansvarig sökes till Flens kommun

Arbetsgivare:

Flens Kommun

Ort:

Flen

Sista ansökningsdag:

2020-03-31

Om företaget

Välkommen till Flens kommun - Sörmlands hjärta! Som medarbetare i Flens kommun är du vårt ansikte utåt till kommunens invånare. Vi vill att du ska ha en bra arbetsplats där du trivs och känner dig motiverad till att göra ett fantastiskt jobb. Omvärlden förändras och vår organisation behöver dig som vill bidra med engagemang och en härlig energi. Det arbete vi gör tillsammans varje dag, dygnet runt, året runt har sin utgångspunkt i vår vision, vår värdegrund och våra mål. Vi tror att bilden av Sörmlands hjärta skapas i varje möte med invånare, företagare och besökare, genom professionellt och respektfullt bemötande.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Ekonomiavdelningen är en del av kommunledningsförvaltningen och har ett övergripande ansvar för den kommungemensamma planerings- och uppföljningsprocessen. I detta ingår bland annat ansvar för budget, delårsrapporter och bokslut men också leverantörsbetalningar, kundfaktureringar och kravverksamhet. Avdelningen fungerar i många sammanhang som rådgivande gentemot förtroendevalda och övriga förvaltningar.

Arbetsuppgifter

Som redovisningsansvarig kommer du tillsammans med trevliga kollegor arbeta med det löpande redovisningsarbetet samt ansvara för ekonomisystemet, avskrivningar och anläggningsregistret. Arbetet innefattar allt från ax till limpa inom redovisning. Du kommer ansvara för månadsvisa avstämningar av resultat- och balansräkning, årsredovisningar inklusive koncernredovisning. I denna roll kommer du ha ett nära samarbete med samtliga anställda på ekonomiavdelningen och övriga ekonomer i kommunen samt representanter från de kommunala bolagen.

Du kommer till exempel arbeta med:

  • Avstämning av resultat- och balansräkning månadsvis.
  • Årsredovisningar samt bokslutsarbete.
  • Stötta förvaltningarna och ekonomiassistenter med redovisningsfrågor.
  • Rapportering huvudsakligen i samband med tertial/årsvis till kommunfullmäktige.
  • Projektredovisning, avskrivningar och anläggningsregistret
  • Delta och driva delar av utvecklingen inom redovisningen som bland annat innebär att utveckla arbetssätt och rutiner.

Tjänsten passar dig som trivs i en roll med mycket eget ansvar och problemlösning. Du är jordnära och ser vikten av att arbeta i team samt stöttar gärna upp och kommunicerar med dina kollegor. Vi ser också att du är en energispridare, som trivs med nära samarbeten.

Din profil

Vi söker dig som har en högskole-/universitetsutbildning i ekonomi med inriktning redovisning och revision eller att du har en bakgrund/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser att du har minst 2 års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete. Erfarenhet av arbete med planering, uppföljning samt verksamhetsutveckling inom offentlig förvaltning samt erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation är meriterande.

För att klara av arbetet krävs att du har en analytisk förmåga, kan se samband, beskriva skeenden och analysera effekter av olika åtgärder. Du är resultatorienterad, strukturerad och har en stark egen drivkraft. Du ska kunna kommunicera komplexa frågor på ett pedagogiskt och lättbegripligt sätt, både i tal och skrift. Du tycker om att samarbeta, har social kompetens, är kommunikativ och har ett konsultativt förhållningssätt.

Vad kan vi erbjuda dig?

Flens kommuner erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Flens kommun har subventionerad friskvård och är en rökfri arbetsplats. Se även vår hemsida www.flen.se för övrig information.

Ansök
nu

Arbetsgivare:

Flens Kommun

Ort:

Flen

Sista ansökningsdag

2020-03-31

Spara
annons

Vi skickar ett mail och påminner dig om att ansöka. Genom att spara annonsen godkänner du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med GDPR

Ange en giltig e-postadress
Spara Annons

Tipsa
om tjänsten

Känner du någon som skulle passa perfekt för den här tjänsten? Tipsa om den personen - om tipset leder till en anställning kommer du att få en iPad Mini som belöning! Tips skickar du enkelt via sms/e-post.

Genom att tipsa om tjänsten godkänner du att personuppgifterna behandlas i enlighet med GDPR

Tipsa

Intresserad av
liknande tjänster?

Registrera dig här för att få information om liknande lediga tjänster direkt till din mail!

Ange en giltig e-postadress
Skicka

Ansök
redan nu!

Vi går igenom kandidater, gör urval och genomför intervjuer löpande under annonseringen, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Ansök nu!

Ansvarig
rekryterare

Namn:

Åsa Quarfordt

Telefonnummer:

070-618 06 75

E-post:

asa.quarfordt@personalpoolen.se

Företag:

Personalpoolen

Information
Spara annons
Ansök nu
Till toppen