Elingenjör till nyetablering på svenska marknaden

Arbetsgivare:

Senior Material

Ort:

Eskilstuna

Sista ansökningsdag:

2021-10-03

Om företaget

Shenzhen Senior Technology Material grundades 2003 i Kina och är en av världens största leverantörer av separatorfilm för litiumbatterier. Företaget har flera produktionsanläggningar i Kina sam filialkontor i Japan och Tyskland. Nu investerar Senior i sin första produktionsanläggning utanför Kina. Platsen blir Eskilstuna, som ska utvecklas till företagets europeiska huvudkontor. Här beräknas 500–600 arbetstillfällen ges fram till år 2025, då anläggningen planeras färdigställas till fullo. Anläggningen kommer att verka som underleverantör till Northvolt.

Etablera och expandera

Vi söker nu en elingenjör som får en viktig roll för att vara med och etablera Senior på svenska marknaden. Företagets befintliga byggnad ska expandera för att 2025 vara i full drift och generera 500–600 arbetstillfällen. Här följer du med från första spadtaget.

Din roll och huvudansvar

Som elingenjör och bland den första besättningsmedlemmen inom på Senior Material Europe kommer du att hantera några extraordinära uppgifter och har den unika möjligheten att arbeta brett och utveckla dig själv.

Dina arbetsuppgifter

 • Du kommer att arbeta nära projektteamet och elingenjörerna vid vårt huvudkontor i Kina samt entreprenörer och det lokala kraftföretaget för att utveckla och optimera el stationen och kraftdistributionsnätet från fabrik.
 • Du kommer att vara ansvarig för att samordna och övervaka LV- och MV-elinstallationen för att säkerställa att entreprenörer utför arbetet med hög kvalitet och i rätt tid.
 • Du kommer att agera som klientrepresentant vid elektriska inspektioner och ordna inspektioner från tredje part vid förutbestämda milstolpar för att säkerställa att den elektriska installationen överensstämmer med konstruktionsritningarna och kontrakterade leveranser, och utför regelbunden inspektion av el entreprenörens kvalitetskontrollprogram och installationer.
 • Du kommer tillsammans med elingenjörer från projektteamet i Kina att bevittna idrifttagning av elektriska MV- eller LV-ställverk och elektriska MCC-enheter och distributionskort.
 • Du ansvarar för överlämnandet av den elektriska dokumentationen.
 • Du kommer att fungera som en motsvarighet gentemot utrustningsleverantörer för att säkerställa integrationen i fabriken när det gäller kraftbehov.

Färdigheter och krav

Vi letar efter en driven och energisk person med förmågan att vara en praktisk "görare".

 • Universitetsexamen inom elektroteknik eller relevanta områden eller motsvarande kombination av utbildning och erfarenhet.-
 • 5+ års erfarenhet inom elektroteknik och underhåll från stora tillverkningsindustrier
 • Projektledning / planering av större industriprojekt som involverar utveckling av kraftdistributionsnät är starkt meriterad
 • Erfarenhet av installation av robusta kraftdistributionssystem för att uppfylla höga krav på tillförlitlighet, tillgänglighet och underhållsförmåga
 • Omfattande förståelse och tillämpad kunskap om relevanta svenska regler och bransch standarder.
 • Stor kommunikationsförmåga, rapportskrivning och teamarbete
 • Bekant med att arbeta i en internationell och tvärkulturell miljö
 • Språkkunskaper: flytande engelska och svenska
Ansök
nu

Arbetsgivare:

Senior Material

Ort:

Eskilstuna

Sista ansökningsdag

2021-10-03

Spara
annons

Vi skickar ett mail och påminner dig om att ansöka. Genom att spara annonsen godkänner du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med GDPR

Ange en giltig e-postadress
Spara Annons

Tipsa
om tjänsten

Känner du någon som skulle passa perfekt för den här tjänsten? Tipsa om den personen - om tipset leder till en anställning kommer du att få en iPad Mini som belöning! Tips skickar du enkelt via sms/e-post.

Genom att tipsa om tjänsten godkänner du att personuppgifterna behandlas i enlighet med GDPR

Tipsa

Intresserad av
liknande tjänster?

Registrera dig här för att få information om liknande lediga tjänster direkt till din mail!

Ange en giltig e-postadress
Skicka

Ansök
redan nu!

Urval kommer att ske löpande, välkommen med din ansökan redan idag.

Ansök nu!

Ansvarig
rekryterare

Namn:

Peter Bogdanov

Telefonnummer:

016-400 99 15

E-post:

peter.bogdanov@bestbemanning.nu

Företag:

Best Bemanning & Rekrytering

Information
Spara annons
Ansök nu
Till toppen