Ansök
nu
Dela
tjänsten

Vi söker nu en Verksamhetsansvarig

Arbetsgivare:

Diskrimineringsbyrån Humanitas

Ort:

Eskilstuna

Sista ansökningsdag:

2020-01-06

Om företaget

Vi är en religiöst och partipolitiskt obunden förening som arbetar för mänskliga rättigheter och mot diskriminering i Sörmland och Västmanland. Vi har vårt kontor i centrala Eskilstuna. Föreningen har drivit antidiskrimineringsverksamhet sedan 2005 i Sörmland och sedan 2011 i Västmanland. Vi är en av Sveriges Antidiskrimineringsbyråer och erbjuder kostnadsfri rådgivning till människor som blivit diskriminerad och arbetar förebyggande för att minska diskriminering i samhället. Dessutom arbetar vi aktivt med opinionsbildning och omvärldsbevakning. Läs mer om oss på www.humanitas.se

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Brinner du för jämlikhetsfrågor och förändringsarbete? Vill du vara med och driva antidiskrimineringsarbetet framåt? Nu söker vi på Diskrimineringsbyrån Humanitas en driven, ansvarstagande och strukturerad verksamhetsansvarig med ansvar för juridisk rådgivning. Har du erfarenhet av verksamhetsutveckling, budgetansvar och projektledning? Brinner du för förändrings- och påverkansarbete? Då är du den vi söker!

På Diskrimineringsbyrån Humanitas arbetar vi för mänskliga rättigheter och mot diskriminering genom rådgivning, förebyggande arbete och opinionsbildning. Den juridiska rådgivningen innebär att vi tar emot ärenden från individer som upplever att de har blivit utsatta för diskriminering eller som vill ha allmän information om diskriminering. Vårt uppdrag består i att erbjuda en rättssäker ärendehantering och att säkerställa individens upprättelse. I arbetsuppgifterna ingår kvalificerad ärendehandläggning genom juridisk rådgivning med diskrimineringslagen som grund. Under 2020 vill vi söka fler projektbidrag, utöka våra nätverk och knyta nya samarbeten med kommuner och andra verksamheter. Rollen innebär ansvar för dessa verksamhetsområden samt ansvar för budget och rapportering till våra finansiärer. Kontinuerlig kontakt med styrelsen ingår.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. På Diskrimineringsbyrån Humanitas erbjuds du en dynamisk och nytänkande arbetsplats med tillgång till ett brett kontaktnät. Vi är en väldigt liten arbetsplats, därför lägger vi stor vikt på personliga egenskaper. Kvälls- och helgarbete kan förekomma. Urval och intervjuer sker löpande.

Din profil

Vi tror att du som söker denna tjänst är en välstrukturerad person som trivs med att ta ett stort eget ansvar samt med att utveckla processer. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av ideella sektorn samt av att bedriva förändringsprocesser i organisationer. Ditt ledarskap präglas av en helhetssyn, kreativitet, initiativtagande och flexibilitet. Engagemang för jämlikhet och organisationsutveckling samt ett normkritiskt och prestigelöst förhållningssätt är avgörande för att kunna trivas i rollen som verksamhetsansvarig.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
• Akademisk examen som är relevant för arbetsuppgifterna (exempelvis inom juridik, statsvetenskap, mänskliga rättigheter, samhällsvetenskap, ekonomi eller liknande)
• Erfarenhet av handläggning och administrativa processer
• Erfarenhet av budget- och personalansvar samt att skriva bidragsansökningar
• Förståelse för/erfarenhet av ideella sektorn
• Erfarenhet av opinionsbildning och påverkansarbete
• Kunskap om normkritik, jämlikhetsarbete, diskriminering och/eller mänskliga rättigheter

Meriterande kvalifikationer:
• Utbildning inom juridik
• Stort nätverk inom civilsamhället och goda kontakter inom näringslivet i Sörmland/Västmanland
• Erfarenhet av processledning
• Erfarenhet av att planera och genomföra utbildningsinsatser
• Erfarenhet av att jobba med sociala medier/marknadsföring

På Diskrimineringsbyrån Humanitas strävar vi efter att vara en jämställd och diversifierad arbetsplats.
Frågor om tjänsten besvaras av byråns utbildare och kommunikatör Antonia Simon.
I denna rekrytering samarbetar vi med Best Bemanning.

Ansök
nu

Arbetsgivare:

Diskrimineringsbyrån Humanitas

Ort:

Eskilstuna

Sista ansökningsdag

2020-01-06

Spara
annons

Vi skickar ett mail och påminner dig om att ansöka. Genom att spara annonsen godkänner du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med GDPR

Ange en giltig e-postadress
Spara Annons

Tipsa
om tjänsten

Känner du någon som skulle passa perfekt för den här tjänsten? Tipsa om den personen - om tipset leder till en anställning kommer du att få en iPad Mini som belöning! Tips skickar du enkelt via sms/e-post.

Genom att tipsa om tjänsten godkänner du att personuppgifterna behandlas i enlighet med GDPR

Tipsa

Intresserad av
liknande tjänster?

Registrera dig här för att få information om liknande lediga tjänster direkt till din mail!

Ange en giltig e-postadress
Skicka

Ansök
redan nu!

Urval kommer att ske löpande, välkommen med din ansökan redan idag.

Ansök nu!

Ansvarig
rekryterare

Namn:

Lovise Bjuvsjö

Telefonnummer:

016-400 99 23

E-post:

lovise.bjuvsjo@bestbemanning.nu

Företag:

Best Bemanning & Rekrytering

Företagets
kontakt

Namn:

Antonia Simon

Roll på företaget:

Utbildare/Kommunikatör

Telefonnummer:

076-1857623

E-post:

antonia@humanitas.se

Företag:

Diskrimineringsbyrån Humanitas

Information
Spara annons
Ansök nu
Till toppen