Verksamhetschef

med hjärta för socialt arbete

Arbetsgivare:

Stiftelsen Bergslagsgårdar

Ort:

Örebro

Sista ansökningsdag:

2023-11-05

Om företaget

Stiftelsen Bergslagsgårdar är en allmännyttig vårdstiftelse som drivs utan vinstsyfte. Vi bedriver konsulentstödd familjehemsverksamhet för barn, unga och vuxna, skyddsverksamhet i vårt kollektiva boende Mejeriet, i lägenheter och i speciellt utbildade familjehem. Vi har även träningslägenheter. Våra kontor finns i Örebro, Karlstad och Västerås.

Vi arbetar efter att vara lyhörda och flexibla för våra kunders önskemål, ge ett gott bemötande och ha hög tillgänglighet. Mötet och samarbetet med Stiftelsen Bergslagsgårdar är präglad av ett ansvarstagande byggt på en genuin förmåga att förstå människors behov av stöd, behandling och människans utvecklingsmöjligheter samt att behärska konsten att utföra och tillvarata detta i realiteten. Välkommen till Stiftelsen Bergslagsgårdar ett boende som gör skillnad.

Stiftelsen Bergslagsgårdars verksamhetsidé innebär att våra klienter och kunder ska möta en professionell organisation vars arbete bygger på ständig kunskapsutveckling, teoretiska utgångspunkter och beprövad färdighet.

Läs mer på www.bergslagsgardar.se

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Anser du, liksom vi att vår ideologiska grund också är grunden för hela vår kärnverksamhet? Vår verksamhet behöver en ny Verksamhetschef, nu när Jim har valt att styra lite mer över sin tid. Du behöver vara en person som trivs i en operativ roll, med utgångspunkt i Örebro. Du är en del i ett mycket kompetent team, där alla har den enskilda individen med sina behov, som fokus.

Våra familjehem och skyddade boenden utvärderas årligen av en extern organisation och tack vare ett noggrant arbete rankas just vår verksamhet mycket högt – rent kvalitetsmässigt. Något vi är mycket stolta över. För familjehemsvården har vi tagit fram en handledningsmodell som ger oss en trygg arbetsprocess i stödet till våra familjehem. Det handlar om att hålla en mycket hög kvalité i alla led, något som alltid går före eventuella vinster. Vi vill fortsatt förvalta vårt goda rykte, något du kommer bidra till med din personlighet och kompetens.

Som vår Verksamhetschef kommer du bland annat att arbeta med anbudsskrivande, marknadsföra våra verksamheter mot kommunernas socialtjänster, rekrytering av medarbetare, ha ekonomi- och budgetansvar, förbereda styrelsemöten och arbetsleda den administrativa gruppen och enhetschefsgruppen.

Det här ställer stora krav på dig att Du väl känner till LOU, kommunala arbetsflöden inom socialtjänsten mm. Du är även väl bevandrad inom den lagstiftning som gäller för vår verksamhet. Omvärldsbevakning är en annan viktig del i ditt arbete, du behöver vara ”framåtsyftande”, tycka om att ”hänga med” i samhällsutvecklingen. Vi vill att du har ett inre driv och att du vågar.

Vi behöver en Verksamhetschef som tycker om att nätverka hos kommunerna, hitta rätt kanaler för att påvisa och berätta om vår verksamhet. Du måste naturligtvis dela vår ideologi på ett genuint sätt. Våra stadgar styr grunden i vår verksamhet.

Vi tror att du har erfarenhet från kommunal verksamhet alternativt har god kunskap om hur en kommun tänker i den här typen av frågor. Du bör känna dig trygg i din roll, såsom att tolka ekonomiska rapporter, jobba med budgetarbete till att ha hög tillit till övriga organisationen. Du är prestigelös, ha nära till beslut, orädd och har ett gruppfokus.

Med anledning av att konkurrensen hårdnar, även i vår verksamhet – är det av största vikt att du har förmågan att finna nya vägar, kunna tänka strategiskt. Naturligtvis handlar det om att vi är ett komplement till socialtjänsten, vi ska inte konkurrera.

Vi tror att du har en universitetsexamen som socionom eller beteendevetare eller annan relevant utbildning.

I rollen som Verksamhetschef hos Stiftelsen Bergslagsgårdar ser vi gärna att du har ett långsiktigt tänk och att du är en person som ser tillgänglighet som något självklart. Ledningsgruppen består idag av tre enhetschefer som har personellt ansvar för verksamheterna i Karlstad, Västerås, Örebro och vårt skyddade boende. Vi har även ett samarbete med Mörbygård.

Låter det här intressant och passar in på din profil?

Eller har du kanske frågor kring tjänsten?

Ring då till Fredrik Wahlqvist på Best Bemanning & Rekrytering på telefon 016-4009913, alt fredrik.wahlqvist@bestbemanning.nu.

Din ansökan med ditt personliga brev och din CV vill vi ha snarast!

 

Ansök
nu

Arbetsgivare:

Stiftelsen Bergslagsgårdar

Ort:

Örebro

Sista ansökningsdag

2023-11-05

Spara
annons

Vi skickar ett mail och påminner dig om att ansöka. Genom att spara annonsen godkänner du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med GDPR

Ange en giltig e-postadress
Spara Annons

Intresserad av
liknande tjänster?

Registrera dig här för att få information om liknande lediga tjänster direkt till din mail!

Ange en giltig e-postadress
Skicka

Ansök
redan nu!

Vi går igenom kandidater, gör urval och genomför intervjuer löpande under annonseringen, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Ansök nu!

Ansvarig
rekryterare

Namn:

Fredrik Wahlqvist

Telefonnummer:

073-320 90 30

E-post:

fredrik.wahlqvist@bestbemanning.nu

Företag:

Best Bemanning & Rekrytering

Företagets
kontakt

Namn:

Jim Holmblad

Roll på företaget:

Verksamhetschef

Telefonnummer:

019-175845 Mobil: 0705-087500

E-post:

j.holmblad@bergslagsgardar.se

Företag:

Stiftelsen Bergslagsgårdar

Information
Spara annons
Ansök nu
Till toppen