Student och redo för arbetsmarknaden? We want you!

Mössan har flugit upp mot skyn, bubblet är poppat och rösten är hes efter studentsånger… men nu då? Det är dags för nästa steg i livet: att inta arbetsmarknaden! Du kanske redan hunnit nosa på den sedan tidigare genom extrajobb under studietiden? Toppen! Men det går också bra om du har noll arbetade timmar. Spana in några tips!

Du kanske har jobbat extra inom butik, vården, restaurang… eller något helt annat? Oavsett: Fundera över vilka delar du tyckte var roliga och som du var extra bra på. Det kan till exempel handla om kontakten med andra människor, att rodda flera projekt samtidigt eller att bidra med idéer. Lyft de här delarna i ditt cv! Konkretisera genom att knyta an egenskapen till en bedrift. Till exempel ”Jag jobbade extra som servitris under perioden x-x. Här tyckte jag om att socialisera med andra människor. Jag var duktig på att få andra att trivas och fick därför ansvara över att hälsa gästerna välkomna samt att placera dem vid bord”. 

Psst! Det är toppen om din arbetsgivare kan intyga att du gjort ett bra jobb – fråga gärna om du får använda din chef eller kollega som referens.

Du kan berätta vad du uppskattar och är duktig på även om du aldrig tidigare haft ett jobb. Hitta andra stories som kan knytas an till dina egenskaper. Är du ansvarstagande? Berätta om när du satt barnvakt. Vågar du testa nya saker? Berätta om den där resan du gjorde helt ensam, eller att du bytte skola till en där du inte kände någon. Är du serviceinriktad? Berätta om alla middagar du styrt för polarna.

Psst! Engagemang i skolan eller ungdomsverksamheter väger också tungt!

Sätt ihop en grund till cv:t och ditt personliga brev. Då har du startsträckan redo inför slutspurten (att anpassa det efter respektive jobb) när du väl hittar ett jobb du vill söka. Dra inte ut på processen. Många tjänster tillsätts innan sista ansökningsdatum om företaget får syn på en bra kandidat, så vänta inte. Då riskerar du att någon annan hinner före. Flera människor har fått sitt första jobb via oss, till exempel på företag som Ica Maxi och Proton Finishing Eskilstuna AB.

Har du inte hittat något ledigt jobb för dig? Låt oss leta! Skicka in en spontansökan så sparar vi dig i vår kandidatbank och hojtar till när vi hittar ett passande jobb. Det finns flera som inte hinner läggas ut innan någon får det, så kallade ”dolda jobb”.

När du skickar in din spontansökan hos oss på Best: Do the work! Fyll i så många fält du kan. Bifoga cv och personligt brev. Sorry, men vi kan inte matcha endast ett namn mot ett jobb. Vi vill lära känna dig! Och desto mer vi vet om dig, desto högre blir sannolikheten att vi hittar ett jobb för dig. Win-win i allra högsta grad! Så: Skicka in din spontanansökan nu och gör det ordentligt.

Och du! Lycka till!


Kom och snacka jobb!
Spana in våra lediga jobb och göra en spontanansökan. Dörr är alltid öppen i Eskilstuna, Västerås, Köping, Örebro och Katrineholm. Välkommen!