Vi söker företag som vill få tillgång till framtidens kompetens

Arbetsgivare:

Eskilstunautmaningen

Ort:

Eskilstuna

Sista ansökningsdag:

2020-03-31

Om företaget

Eskilstunautmaningen skapar möten där arbetsgivare får tillgång till framtidens kompetens samtidigt som unga människor får en kontakt och väg in i yrkeslivet. Som arbetsgivare får du ett smörgåsbord av motiverande och kunniga gymnasielever som har olika bakgrund, utbildningar och drömmar.

Genom din medverkan i Eskilstunautmaningen är du med och erbjuder feriejobb, extrajobb, praktikplats, mentorskap, eller ett studiebesök. Helt utifrån vad som passar din verksamhet.

Mötet mellan arbetsgivare och gymnasieelever matchas,bokas och följs upp via eskilstunautmaningen.nu

Bli en del av Eskilstunautmaningen och säkra framtida kompetensförsörjning som gynnar Eskilstunas arbetsmarknad och utveckling.

Anta en utmaning

Här finns utmaningar som du som företag kan anta. Välj det som passar din verksamhet bäst.

Erbjud tillfälliga jobb och feriejobb

När du erbjuder tillfälliga jobb och feriejobb så säkerställer du en relation och behovet av kompetens i framtiden. Du löser ert arbetsbehov under ferietiden genom att hjälpa en eller flera ungdomar ut i arbetslivet. Gymnasieeleverna får nyttiga arbetslivserfarenheter samtidigt som ni får viktiga ambassadörer för ert företag.

Erbjud praktikplats

Som handledare får du möjligheten att utbilda en framtida kollega i din bransch, skolan står för försäkring och arbetskläder. Lärare ansvarar för uppföljning och bedömning. Elever som behöver arbetslivserfarenhet och inte går på ett Nationellt program ska få möjligheten att lära sig ett yrke.

Bli fadderföretag

I konceptet för fadderföretag har du kontakt med våra elever under två år. Eleverna gör 3-4 projektarbeten under dessa två år och alla temaområden är knutna till fadderföretagets verksamhet. Företagets åtagande kan omfatta, besök, intervjuer, svara på frågor på mejl och telefon från en grupp av elever på cirka 3 stycken. Genom att vara fadderföretag kommer du att få frågeställningar utredda och nya idéer till din organisation samtidigt som eleverna får möjlighet att sätta spets på sina arbeten.

Erbjud studiebesök

Ett studiebesök är ett utmärkt tillfälle för er att visa upp er verksamhet, samtidigt som ni kommer i kontakt med våra duktiga ungdomar. För eleverna är detta ett viktigt tillfälle att praktiskt möte verkligheten och se samband mellan utbildningen och samhället. Tillsammans utformar vi studiebesöket så att det passar såväl er som oss.

Håll föreläsning

Har du eller din verksamhet möjlighet att föreläsa för våra elever? Det är oerhört viktigt att våra gymnasieelever får insyn i en mängd olika verksamheter så att de är blir väl förberedda inför vidare studier och sitt kommande yrkesliv. Tillsammans utformar vi föreläsningen så att den passar såväl er som oss.

Bli mentor

Skulle du vilja hjälpa en ungdom att utvecklas? Här kan du anmäla ditt intresse så sätter vi dig i kontakt med en eller flera ungdomar. Innehållet i mentorverksamheten kan se olika ut, det beror helt på vad du anser att du kan bidra med. Det kan till exempel vara att stötta personen socialt, med läxhjälp, studievägledning eller karriärrådgivning.

Bli rådgivare till nyanlända UF-företagare

Vill du ta dig an utmaningen att vara rådgivare och vägvisare för nyanlända entreprenörer på gymnasieskolans språkintroduktionsprogram? Du får möjligheten att vägleda entusiastiska ungdomar med erfarenheter från andra delar av världen att komma in i det svenska samhället och på sikt verka här som företagare och entreprenörer. Vågar du anta den utmaningen?

 

Din profil

Stort eller litet företag spelar ingen roll. Det viktigaste är att du vill vara med och påverka våra ungdomars framtid.

Gå in på eskilstunautmaningen.nu och anta en utmaning redan idag.

Alla kan inte göra allt men alla kan göra något. Vi ses fram emot att höra ifrån dig.

Ansök
nu

Arbetsgivare:

Eskilstunautmaningen

Ort:

Eskilstuna

Sista ansökningsdag

2020-03-31

Spara
annons

Vi skickar ett mail och påminner dig om att ansöka. Genom att spara annonsen godkänner du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med GDPR

Ange en giltig e-postadress
Spara Annons

Tipsa
om tjänsten

Känner du någon som skulle passa perfekt för den här tjänsten? Tipsa om den personen - om tipset leder till en anställning kommer du att få en iPad Mini som belöning! Tips skickar du enkelt via sms/e-post.

Genom att tipsa om tjänsten godkänner du att personuppgifterna behandlas i enlighet med GDPR

Tipsa

Intresserad av
liknande tjänster?

Registrera dig här för att få information om liknande lediga tjänster direkt till din mail!

Ange en giltig e-postadress
Skicka

Ansök
redan nu!

Gå in på Eskilstunautmaningen.nu redan idag och anta en utmaning.

Ansök nu!

Ansvarig
rekryterare

Namn:

Lovise Bjuvsjö

Telefonnummer:

016-400 99 23

E-post:

lovise.bjuvsjo@bestbemanning.nu

Företag:

Best bemanning och rekrytering

Företagets
kontakt

Namn:

Pontus Wiederholm

Roll på företaget:

Projektledare Rekarnegymnasiet

Telefonnummer:

070-086 69 47

E-post:

pontus.wiederholm@eskilstuna.se

Företag:

Eskilstunautmaningen

Företagets
kontakt

Namn:

Magnus Dahl

Roll på företaget:

Rinmansgymnasiet

Telefonnummer:

072-9712578

E-post:

magnus.dahl@eskilstuna.se

Företag:

Eskilstunautmaningen

Företagets
kontakt

Namn:

Rocco Gustavsson

Roll på företaget:

Projektledare S:t Eskils Gymnasium

Telefonnummer:

070-790 56 16

E-post:

rocco.gustavsson@eskilstuna.se

Företag:

Eskilstunautmaningen

Information
Spara annons
Ansök nu
Till toppen